Domain Spoofing ve Ads.Txt
07/11/2017
Facebook ve Google Dengeleri Bozuyor mu?
12/12/2017
Domain Spoofing ve Ads.Txt
07/11/2017
Facebook ve Google Dengeleri Bozuyor mu?
12/12/2017

Verto Analytics, mobil kullanıcıların oturum alışkanlıklarını ölçen bi araştırma yayınladı. Buna göre kullanıcıların oturum başına süreleri artık “stabil” ancak her bir app’de geçirilen zamanlar değişti.

Araştırmaya göre sosyal medya uzerinde geçirilen zaman ufak bir düşüş yaşıyor. Mobil oyunlarda geçirilen zaman ise aynı kaldı. Haber ve hava durumu app’leri engagement kaybetti. Hepsinin uzerinde son dönemin kazananları ise Eğlence (örn: Netflix), Alışveriş(Örn: Hepsiburada) ve Lifestyle kategorileri oldu.

Araştırmada her bir kullanıcının tek bir oturumda harcadığı zaman ölçüldü. Verto’ya göre tek bir oturumda 4 ve uzerinde app gezen kullanıcıların sayısı %10 oranında arttı. Geçirilen süre artmadan çeşitlilikte yaşanan bu artık, zamanın artık daha dengeli dağıldığını da gösteriyor. Bu rakam geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 121 m unique kullanıcıda 143 m kullanıcıya çıktı.

Kullanıcıların ilk etapta girdikleri app’ler ise iOS ve Android uzerinde değişiklik gösteriyor. Aşağıdaki tabloda her iki işletim sistemine sahip kullanıcıların 1-2 ve 3. Sırada kullancıkları app’ler (veya browser’lar) listelenmiş durumda.

iOS ve Android Farkları

Apple kullanıcıların büyük çoğunluğu ilk etapta Safari ve sonrasında çok kullanılan sosyal medya app’lerine bağımlılar. Android’de ise Facebook, Chrome ve Google arasında denge var. Ancak genel olarak hepsi ele alındığında Sosyal Medya’nın ilk, Browser’ların 2. Sırada geldiği görülebilir. Bunlardan sonra ise “Utilities ve Tools” olarak gözüken app’ler kullanılıyor. (Örn: Google Play, Appstore, Kullanıcı Ayarları, Kişiler gibi)