Tekil Gösterimin Önemi?
23/08/2019
2020 Dijital Reklamcılık Trendleri
22/11/2019
Tekil Gösterimin Önemi?
23/08/2019
2020 Dijital Reklamcılık Trendleri
22/11/2019
Tümünü Göster

Kullanıcıları En Çok Rahatsız Eden Reklam Türleri

Kullanıcıların, sayfalardaki reklamları engellemelerindeki en büyük neden, sayfayı gezerken yaşadıkları kullanıcı deneyimi olarak ortaya çıkıyor. 

İnternet kullanıcılarının çoğunun, sayfalarda gezinirken maruz kaldıkları reklam miktarından memnun olmadıkları gayet açık olsa da aslında itiraz etmedikleri reklam türleri de mevcut. En fazla rahatsız eden reklam türleri ise erişmek istedikleri içeriği bir şekilde kapatan veya erişimi zorlaştıran reklam türleri olarak söylenebilir.

Yapılan araştırmada, masaüstü kullanıcılarının en az tercih ettiği türler arasında pop-up reklamlarıotomatik oynamaya başlayan videolargeri sayımlı interstitial reklamlar ve sticky reklamları olduğu belirlendi. 

Mobil cihazlarda da durum farklı değil. Yine kullanıcılar en az pop-up’lar, interstitiallar, % 30’dan fazlası reklam ile kaplı sayfalar, yanıp sönen animasyonlar, tam ekran kaydırmalı reklamlar ve otomatik oynamaya başlayan videoları rahatsız edici olarak söylüyor. Bu tür reklamlar, Daha İyi Reklamlar Standardına (Better Ads Standard) uymuyor ve bu tür reklamlara sahip sayfalar, Chrome’un reklam engelleme sistemine takılıyor. 

Kaynak: eMarketer