Kullanıcıları En Çok Rahatsız Eden Reklam Türleri
10/10/2019
Banner Körlüğü Nedir?
12/02/2020
Kullanıcıları En Çok Rahatsız Eden Reklam Türleri
10/10/2019
Banner Körlüğü Nedir?
12/02/2020

İşte Dijital Reklamcılıkta 2020 yılında gözardı edemeyeceğiniz trendler.

YAPAY ZEKA (AI) 

Techgrabyte’a göre, “Yapay zeka (AI) önümüzdeki birkaç yılda şirketler, endüstriler ve ülkeler için büyük bir ticari fırsat” diyor ve ekliyor “Yapay Zeka küresel GSYİH’yi 2030’a kadar % 14 oranına artıracak. Yapay Zeka ile geç tanışanlar ise birkaç yıl içinde kendilerini rekabette ciddi ölçüde geride kalmış bulacaklar.”

Yapay Zeka, tüketici davranışlarını ve arama modellerini analiz edebilir ve kullanıcıların markaların ürünlerini ve hizmetlerini nasıl bulduğunu anlamalarına yardımcı olmak için sosyal medya platformlarından ve blog yayınlarından gelen verileri kullanabilir.

PROGRAMATİK REKLAMCILIK 

Programatik reklamcılık, reklam satın alımını otomatikleştirmek için AI kullanmak anlamına gelir, böylece daha belirli kitleleri hedefleyebilirsiniz. Örneğin, Real-time bidding, bir tür programatik reklam satın alma türüdür. Bu otomasyon sistem daha verimli ve hızlıdır, bu da daha yüksek dönüşümler ve daha düşük maliyetler anlamına geliyor.

Programatik sistem dijital reklamcılığın yüzünü o kadar hızlı değiştiriyor ki, eMarketer’e göre, ABD’deki dijital reklamların % 86.2’si 2020 yılına kadar programatik olacak.

CHATBOTLAR 

Chatbotlar 2019’da dijital pazarlamanın önemli bir parçası olmaya devam edecek. AI tabanlı bu teknoloji, müşterilerinizle veya site ziyaretçilerinizle gerçek zamanlı, gündüz veya gece sohbet etmek için kullanılıyor.

Araştırmalar gösteriyor ki:

  • Katılımcıların %63’ü bir işletme veya marka ile iletişim kurmak için bir chatbot ile mesajlaşmayı tercih ediyor.
  • Chatbotlar 2020 yılına kadar müşteri hizmetlerinin %85’ine destek sağlayacak.
  • Chatbotların en iyi avantajları, 24 saat hizmet (% 64), sorulara anında cevap (% 55) ve basit soruları net cevaplamalarıdır (% 55).
  • 2022’ye kadar chatbotlar, şirketlerin yılda 8 milyar dolar tasarruf etmesine yardımcı olacak.
  • İşletmelerin% 80’i 2020’ye kadar chatbotları olsun istiyor.

KİŞİSELLEŞTİRME

2019’da öne çıkmak istiyorsanız, reklamlarınızı kişiselleştirmeniz gerekir. Bu da kişiselleştirilmiş içerik, ürünler, e-postalar ve daha fazlası anlamına gelir.

Satın alma geçmişi, tüketici davranışı ve tıklanan bağlantılar gibi verilerin markaların hizmetinde olması ile kişiye özel içerik üretmek artık günümüzde hiç de zor değil.

EasyJet, kişiselleştirilmiş bir kampanya oluşturmak için müşterilerin seyahat geçmişini kullandı ve daha sonra nereye seyahat etmek istediklerini öneren bir e-posta kampanyası başlattı. Kişiselleştirilmeyen e-postalardan %25 daha yüksek bir tıklama oranını yakalayan bu yayında yaklaşık 12,5 milyon tekil e-posta gönderildi.

Kaynak: Singlerain