Cost Per Register Modeli – CPR
05/03/2018
Dijital Medya Kalite Raporu – 2017 H1
27/03/2018
Cost Per Register Modeli – CPR
05/03/2018
Dijital Medya Kalite Raporu – 2017 H1
27/03/2018

Kullanıcılar Lokasyon Datası ile İlgili Ne Düşünüyor?

Mobil cihaz kullanıcıları lokasyon datalarının paylaşılması ile ilgili her geçen gün daha rahat hissediyorlar. Ancak özellikle 2017 yılında hangi veriyi paylaşmak istedikleri konusunda daha seçici hale geldiler.

Bununla beraber reklamverenler de lokasyon datasını nasıl kullanacakları hakkında artık daha bilgililer. Tabi ki buna hangi datadan kaçınmaları gerektiği bilgisi de dahil.

Sonuç olarak kullanıcılar lokasyon datalarının kullanılmasına izin verme eğilimindeler. Zaten sık kullanılan app’ler de bu veriye bel bağlamış durumda. Ancak kullanıcılar lokasyon datası karşılığında kendilerine elle tutulur avantajlar sunmayan oyuncuları eliyorlar. Lokasyon datasında halen yeni nesil ön planda.

Data kalitesi ise problem olmaya devam ediyor. Exchange’lerin kullandıkları lokasyon datası kalite olarak düşük yüzdelerde seyrediyor. Yayıncılar ve servis sağlayıcıları ise bunun önüne geçmek için düşük kaliteli dataları filtreliyorlar.

Lokasyon Bazlı Hedefleme İkiye Katlanacak

Bir çok reklamveren için lokasyon datası kullanımı sürekli artıyor. BIA/Kelsey’in araştırmasına göre ABD’de lokasyon datası kullanımı 2017-2022 arasında ikiye katlanacak.

Lokasyon datası eş zamanlı kullanılabildiği gibi retargeting modeliyle de çalışıyor. Online teknolojiler unique mobil ID’ler vasıtasıyla kullanıcıları istedikleri yere geldikleri anda hedefleyebiliyorlar.

Daha sonra bu datayı saklayıp yeniden hedefleyerek de ilgilerini çekecek tekliflerini iletebiliyorlar. Ancak görünen o ki GPS ve diğer uydu servisleri sayesinde vücut bulan “Hyperlocal Marketing” modeli geleceğin reklam teknolojileri arasında yerini alacak.

 

Kaynak: eMarketer