Kullanıcılar ve Lokasyon Datası
05/03/2018
Mobil Banner Ölçüleri Analizi
14/05/2018
Kullanıcılar ve Lokasyon Datası
05/03/2018
Mobil Banner Ölçüleri Analizi
14/05/2018

GoClick Digital’in de ortak çalıştığı Integral Ad Science (IAS) 2017 ilk yarısı için “Medya Kalite Raporu”nu yayınladı. (Integral Ad Science – IAS, reklam endüstrisine güveni arttırmaya yönelik doğrulama, optimizasyon ve analiz çözümleri üreten global bir ölçüm ve analiz şirketidir.)

Sahte haberler, rahatsız edici içerik barındıran siteler ve reklam sahtekarlığı, 2017 yılında haberlerde sürekli yerini aldı ve almaya da devam ediyor. Bu da, dijital reklamcılıkta şeffaflığın ve güveninreklam yayınların korunması için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Ad Fraud – Reklam sahtekarlığı
Sahte gösterimler, reklam yayınlarının doğru zamanda, doğru yerde ve uygun bir şekilde yayınlanmasını engelleyen sistemlerden oluşuyor.

Brand Risk – Marka Riski
Marka riski, marka imajına veya itibarına çeşitli şekilde zarar verebilecek sayfalarda yayınlanan gösterimleri ifade ediyor. “Marka Riski” yedi temel içerik kategorisine dayanmaktadır: Yetişkin, Alkol, Nefret söylemi, Yasadışı indirme, Yasadışı uyuşturucu, Saldırı dili ve Tartışmalı içerik ve şiddet.

Viewability – Görünürlük
Medya Derecelendirme Konseyi (MRC) uyarınca, reklamın ekrana çıkmasından en az bir saniyesonra piksellerin en az % 50’si ekranda görüntüleniyorsa bu reklam “viewable” sayılır. Bir video reklam gösteriminde ise piksellerin en az % 50’sinin en az iki saniye boyunca ekranda görüntülenmesi gerekmektedir.

Aşağıda Viewability Raporundan bazı ayrıntılar bulabilirsiniz.

Programatikte Kalite Artıyor
Programatik yayıncılar, reklam dolandırıcılığı, marka güvenliği ve görüntülenebilirlik alanında envanterlerinin kalitesini arttırmaya devam ediyor. Henüz doğrudan satın alınan yayıncıların kalitesini geçmiş olmasa da, devam eden gelişmeler oldukça olumlu sinyaller veriyor.Programatik satınalma size sadece satın almada kolaylık sunmakla kalmıyor, entegre tekonolojiler sayesinde daha güvenli ve akıllı satın alma araçları da sunabiliyor.

Mobil In-App Satın Almayı Tercih Edin
In-App görünürlük (viewability) yüzdesi, tüm satın alma türleri genelinde mobil web’den önemli ölçüde daha yüksekte gerçekleşiyor. %81 ile uygulama içi görünürlük yüzdesi,
mobil web görünürlüğün (% 43,9) yaklaşık 2 katı oluyor. Ayrıca mobilde ilginç bir şekilde programatik ve doğrudan satın alımlar arasındaki fark, Display’de aynı yöntemler arasındaki farka göre çok daha az olduğu görülüyor. Bu da mobilde programatik satın almanın,neredeyse doğrudan satın alma kadar görünürlük sağladığını ortaya koyuyor.

Tehditlere Her Daim Hazırolun
Bakıldığı zaman, bu tarz tehditlerden ötürü yaşanabilecek ufacık bir olay bile markaya ciddi bir zarar verebiliyor. Bu tehditleri oluşturan yazılım “Botlar” sürekli kendilerini geliştiriyor, yeni versiyonları ile yeniliyor ve tespit edilmelerini zorlaştıracak yollar buluyor. İyi haber şu ki, bu zorluklarla mücadele eden ve nihai hedeflerinize göre optimizasyon yapmanıza yardımcı olan araçlar var. Bu araçları küçümsemeyin.

IAS ortaklığı ile çalışan GoClick Digital ile kampanyalarınızı güvenilir ve görünen alanlarda yapabilirsiniz.

Kaynak ve Raporun Tamamı: Integral Ad Science