Daha İyi Reklam Standartları
19/02/2018
Kullanıcılar ve Lokasyon Datası
05/03/2018
Daha İyi Reklam Standartları
19/02/2018
Kullanıcılar ve Lokasyon Datası
05/03/2018

APP İletişimde CPR Modeli

Markalar gelişen mobil aplikasyonlarını her geçen gün daha yoğun reklam iletişimine sokuyorlar.

Tabii ki bunun için en çok tercih edilen iletişim modeli CPI (cost per install) olarak da bilinen model. Bu model en genel anlamda reklamveren’in indirme başına yayıncıya ödediği birim maliyeti anlatıyor. Halihazırda global olarak da en sık kullanılan satın alma modeli bu.

Araştırmalar Ne Diyor?

Ancak markalar “engagement rate” üzerine geri bildirim almak istediklerinde sonuçlar her zaman beklendiği gibi olmuyor. Venture Beat’in bu alandaki araştırması 230 geliştirici, 9000 app ve 397 milyon aktif kullanıcıyı kapsıyor.

Araştırmaya göre volume bazlı APP Install kampanyalarının ömrü çok uzun değil. Buna göre yeni trend artık CPA ölçümlemesi. Burada uzun ömürlü, getirisi yüksek ve post-install hedefiyle yapılan yayınlardan bahsediliyor.

Örneğin bir sosyal medya APP yöneticisi yeni kullanıcıdan profil oluşturmasını isterken, bir seyahat APP yöneticisi kullancısından rezervasyon almak istiyor. Perakendeciler satış beklentisi ile yola çıkarken liste uzayıp gidiyor.

Birim maliyetler ise çok değişken. Resgister olan kullanıcı global ortalamda 10$’dan alıcı bulurken Subscribe olarak alışveriş yapan bir kullanıcının değeri 200$’ın üzerine çıkabiliyor. Ancak bu aşamda birim maliyet, hayat-boyu getiri potansiyeli olan 1 yeni kullanıcı için yüksek olmayabiliyor.

App Kampanyalarında CPR

Markalar kullanıcılara sundukları APP’ler için CPI kampanyaları dışında CPR veya CPSmodellerini de tercih ediyorlar. Bu bağlamda bir CPI kampanyası, markaya download garantisi verirken CPR kampanyası hem download hem de aktif kullanıcı garantisi veriyor.

Birim maliyetler ise APP özelinde değişiklik gösteriyor. Ancak hayat boyu yeni bir müşteri için ne kadar ödemek istediklerine karar verecek olanlar da marka profesyonelleri.

Kaynak: Targetmarketingmag