Konum Tabanlı Reklamcılık
25/01/2018
Cost Per Register Modeli – CPR
05/03/2018
Konum Tabanlı Reklamcılık
25/01/2018
Cost Per Register Modeli – CPR
05/03/2018

Daha İyi Reklamlar Koalisyonu, 25.000’den fazla kullanıcıyı içeren kapsamlı bir araştırmaya dayalı olarak, Kuzey Amerika ve Avrupa’da display ve mobil web için Better Ads Standardları’nı (Daha İyi Reklam Standartları) geliştirdi.

Koalisyon’un bu araştırması, bir dizi kullanıcı deneyimine bağlı olarak, en kötü deneyim sunan ve kullanıcıları adblock kullanmaya iten reklam modellerini tanımlıyor. Kabul edilebilirlik eşiğinin altında kalan bu reklam modelleri, “Daha İyi Reklam Standartları”nı tanımlamaya yardımcı oluyor.

Dört tür display reklamı ve sekiz tür mobil web reklamı bu eşiğin altında kalıyor. (Bu reklam türleri aşağıda görülebilir).

Google Chrome ve Reklam Yasakları

Google Chrome, Koalisyon’un bu yönergelerine uygun olarak 15 Şubat’tan başlayarak raporda “başarısız” durumuna sahip olan sitelerdeki tüm reklam alanlarını 30 günden fazla bir süre kaldırıyor. Bu durumdan etkilenen yayıncılar, reklam alanlarına tekrar kavuşmak için sitelerini yeni bir değerlendirmeye sunabilir ve eğer bu reklam modellerini düzelttiler ise reklam alanlarına tekrar kavuşabiliyor.

Kaynak: BetterAds.org