Nielsen: Online Display Reklamları – 2013 (Q1)
06/09/2013
GoClick Mobil ile Telefon ve Tabletleri Hedefleyin
23/10/2013
Nielsen: Online Display Reklamları – 2013 (Q1)
06/09/2013
GoClick Mobil ile Telefon ve Tabletleri Hedefleyin
23/10/2013
Tümünü Göster

GoClick Video ile maksimum VCR

GoClick Video ile maksimum VCR

GoClick Video Network’ü üzerinde premium siteler üzerinde preroll yayını yaparken dünyanın en gelişmiş optimizasyon teknolojilerini kullanırsınız. PQI adı verilen bu optimizasyon teknolojisi CTR ya da VCR gibi hedefler üzerinden kampanyanın KPI önceliklerine göre düzenlenebilir. Bu sayede kampanyaya göre maksimum CTR veya VCR hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

GoClick’de VCR neden yüksek?
Bunun en önemli sebebi envanter üzerindeki tüm mecra araçlarının premium içerik üretmesidir. GoClick video envanteri üzerinde USG (user generated content) adı verilen siteler bulunmaz. Bu da temel olarak site kullanıcısının görüntülediği içeriğe başka bir kanalda ulaşamayacağını bilmesi şeklinde açıklanabilir. Örneğin TheGuardian ya da IFood siteleri üzerinde üretilmiş bir içeriğe kullanıcının başka bir video kanalında ulaşma şansı yoktur. Ancak bu durum başlı başına bir video reklamının izlenmesini sağlamaz. RTB mantığı ve look-alike sitemi ile reklam içeriğini yalnızca ilgili kişilere göstererek maksimize edilir.

Video’da CTR önemli mi?
Bir video reklamında asıl amaç videonun sonuna kadar izlenmesidir. Ancak zaman zaman yönlenme adreslerinde daha yoğun reklam içeriği bulunabilir. Bu gibi durumlarda ise CTR optimizasyonu devreye girer. PQI mekanizmasının bu yönde çalışması ve “companion banner” desteği ile bunu optimize etmek mümkündür. Companion Banner (yardımcı banner)’lar video player alanının yan tarafına yardımcı olarak gelen bannerlardır. Temel görevi gösterim veya izlenme sırasında anlık re-engagement sağlamak ve kullanıcı dostu izlenmeler yaratmaktır.

Optimizasyon için formül

260913-1

GoClick Video Preroll Kampanyalarından Seçmeler

260913-2

260913-3

260913-4