RTB destekli mobil yayınlarda, yayınların yarısı tabletler üzerinden gerçekleşiyor.
11/06/2013
Video izlemede akıllı telefonlar ve tablet kullanımı gün geçtikçe artıyor.
17/07/2013
RTB destekli mobil yayınlarda, yayınların yarısı tabletler üzerinden gerçekleşiyor.
11/06/2013
Video izlemede akıllı telefonlar ve tablet kullanımı gün geçtikçe artıyor.
17/07/2013
Tümünü Göster

Dijital Videoda Hedefleme

Dijital video yayınlarında ‘hedefleyerek’ yayın yapmak önemli bir etken

AOL Networks’un anketine göre, dünya genelindeki pazarlamacıların neredeyse %75’i, gelecek sene video reklamlarına ayıracakları bütçeleri arttıracaklarını ilan ediyor. Bunu açıklayan kesimin %50’si ise bu yatırımın özellikle televizyon bütçelerinden aktarılacağını belirtiyor. Sadece %4’lük bir kesim video reklamlarına yatırımlarının düşeceğini söylüyor.

Yapılan bu çalışma gösterdi ki, izleyicileri reklam ile etkileşim sağlamakta dijital video reklamları televizyon reklamlarına göre çok daha başarılı. Pazarlamacıların %58’i video reklamların çok daha iyi geri dönüş aldığını belirtiyor. %15’lik bir kesim ise bunun tam tersini düşünüyor.

090713-1

%47’lik bir kesim ise video reklamların farkındalık yaratmada televizyona göre daha iyi olduğunu söylüyor. %31’lik bir kısım ise bu konuda televizyonun hala üstün olduğunu savunuyor.

Video reklamların başarısının arkasındaki önemli etkenlerden biri ‘hedefleme’ yaparak yayını gerçekleştirmek olarak söylenebilir. Araştırmaya katılanların %87’si hedefleme yapmanın reklam kampanyasında en önemli etken olduğunu belirtiyor. Bu önem sırasında ikinci olarak ‘reach – erişim’ listeleniyor. ‘Content – içerik’ ise %81 oran ile üçüncü önemli etken olarak yerini alıyor.

Pazarlama departmanları, video reklamlarına daha fazla bütçe ayırıp ayırmamaya karar verirken, %73’lük bir kesim bu kararı alırken kampanyanın doğru hedeflenip hedeflenmediğine dikkat ettiğini belirtiyor.

090713-2

Tabi her ne kadar pazarlamacılar dijital reklamlara yönelse de, kullanıcıların bu reklam türüne alışık olmamaları gerçeği ile mücadele etmeleri gerekiyor. İzleyiciler televizyonda reklam görmeye alışık olsa da, dijital ortamda reklam yayınına maruz kalmaları bazı kullancılar için alışılagelmiş bir durum olmayabiliyor.

Görünüşe göre, dijital reklamcılıktaki büyük potansiyel firmalar için önemli bir yatırım olarak gözüküyor, tabi bunu yaparken doğru hedef kitleye ulaşmak ve bunu izleyicileri rahatsız etmeden yapmak ayrı bir önem taşıyor.

Kaynak: e-marketer
http://www.emarketer.com/Article/Driving-Engagement-Digital-Video-Ads-Beat-TV-by-Wide-Margin/1009992