Kampanyanız yeterince dijital mi?
03/04/2013
Companion Banner ile Maksimum ROI
12/04/2013
Kampanyanız yeterince dijital mi?
03/04/2013
Companion Banner ile Maksimum ROI
12/04/2013
Tümünü Göster

Yakında tüm dijital reklamlar videodan oluşacak

ss-tv

AdGent Digital CEO’su Cameron Yuill diyor ki – “Video reklamcılığının pazardaki payı, her iki yılda bir 2 kat artacak ve yakında tüm pazarı ele geçirecek.”

Cameron şöyle devam ediyor;
Pazardaki yeni trendlerin farkına varmak için dahi olmaya gerek yok, bu öngörüm tamamıyla veri araştırmasına dayanıyor. comScore verilerine göre Amerikalılar Aralık ayı içerisinde 11.3 milyar video reklamı izledi. Bu oran Kasım ayına göre %10 bir artış olduğunu gösteriyor. Aralık 2012 izlenme oranları ise Ocak 2012 oranlarının 2 katı. İzlenen tüm videoların içinde video reklamlarının oranı %22.6 olarak gözüküyor.

2013’e girdiğimiz ilk aylarda ise tüm işaretler bu artışın aynı hızla devam ettiğini gösteriyor.

Bu artışın başılıca  nedenlerini sıralayacak olursak:

  1. Tüketiciler videoları çok seviyor. Sadece komik kedi videoları değil, orijinal tüm içeriğe ilgi duyuyorlar. Nielsen araştırmalarına göre Amerikalılar Aralık ayı içinde 24.6 milyar video izlemiş.
  2. Tüketiciler video reklamlarını izliyorlar. 60 yıllık televizyon tarihi gösteriyor ki içeriği izlememiz için reklamları izlememiz gerekiyor. Evet, esas amacınızın içeriği izlemek olduğunu biliyoruz ama artık reklamlar daha eğlenceli, daha görsel ve gitgide daha interaktif oluyorlar.
  3. Reklamverenler video reklamlarını seviyorlar çünkü tüketiciler onları izliyor. Ağustos ayından itibaren Nielsen, tablet ve mobil video dahil, video izlenme oranlarını açıklamaya başlayacak. Bu veriler, reklamverenlerin bütçelerini neden online videoya kaydırmaları gerektiğini bir kez daha gösterecek.
  4. Kullanıcılar tablet satın almaya başladı. Tabet bilgisayar pazarı geçen sene %78.4 oranında artış kaydetti. 2017 ylında ise PC satışlarını geçeceği tahmin ediliyor.
  5. Akıllı telefon ve tabletler sayesinde video izlemek çok kolaylaştı. Artık odanızda, trende, otobüste, alışveriş merkezlerinde hatta banyoda bile video izleyebiliyoruz.
  6. Peki tablet satışları bu kadar artıyor ise sizce reklamverenler reklamlarını nerelerde göstermek isterler?

 

Tüm bu nedenlerden dolayı reklamverenler artık reklamlarında video kullanmak istemeye başladılar. Tüketiciler bannerlara kliklemekten çok videoları izlemeyi tercih ediyor.

Display ve banner reklamları ilgisini yavaş yavaş kaybederken, video onların yerini almaya başlıyor.

Kaynak:http://venturebeat.com/2013/04/02/soon-all-online-advertising-will-be-video/