Mobil Banner Ölçüleri Analizi
14/05/2018
Konum Bazlı Hedefleme Raporu
25/06/2018
Mobil Banner Ölçüleri Analizi
14/05/2018
Konum Bazlı Hedefleme Raporu
25/06/2018
Tümünü Göster

Vertical Video Nedir?

Son dönemde üzerine en çok araştırma yapılan mobil formatlardan biri olan Vertical Video’nun avantajları saymakla bitmiyor. Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuç ise kullanıcıların cihazlarını yüksek oranda dik tuttukları gerçeği.

Her ne kadar kullanıcılar dizi, film gibi yapımları izlerken mobil cihazlarını yatay tutsalar da MOVR Mobile Overview araştırmasına göre bu eylemler dışında %94 oranında cihazlarımız dikey tutuluyor.

Bununla birlikte sosyal medya kullanımımızın da %80’lik bölümü artık mobil. Bunun %61’i ise smartphone’larda gerçekleşiyor. Bu da Instagram, Facebook, Twitter ve Snapchat etkisiyle dikey mobil kullanımını arttıran etkenler arasında.

Artık günde 3saat 20dakikamızı mobil cihazlarda geçirirken iş dışında sadece 40 dakikalık bir desktop kullanımımız var.

Vertical Video Çok Daha İyi Geri Dönüşler Sağlıyor

Tüm bu veriler ışığında mobil marketer’ların üzerine en çok düştüğü sonuç ise Vertical Video formatını reklam kampanyalarında kullanmak.

Snapchat’in yayınladığı rapora göre Vertical Video formatı ile 9x VCR elde ediliyor. Aynı rapora göre 2x “visual attention” sonuçları elde edilmiş.

GoClick Snapchat dışında da Vertical Video Öneriyor

Yapılan tüm araştırmalar ve gerçekleşen kampanyalar sonucunda Vertical Video formatının Horizontal Video formatlarına göre çok daha yüksek geri dönüşlergetirdiğini söyleyebiliriz.

Doğru hedefleme teknolojileri ile birleştiğinde bir markanın video reklamından maksimum verimi alması için Dikey Video formatını kullanması çok önemli.

GoClick özel network’ü üzerinde Vertical Video yayını imkanı sunuyor. Ayrıca jpeg ve gif görsellerinizi kolayca videoya dönüştürerek eksta bir prodüksüyon maliyetinin önüne geçiyor.

GoClick Vertical Video 

  • 9x VCR & 2x Visual Attention
  • Video’larınızı Vertical Video’ya dönüştürmek için ücretsiz kreatif destek
  • Jpeg ve Gif görsellerinizi doğrudan Vertical Video’ya ücretsiz dönüştürme desteği
  • Eş zamanlı Optimizasyon
  • Whitelist yayın yapma olanağı

 

Kaynak: Medium