Dijital Reklam Büyümeye Devam Ediyor
30/01/2014
GoClick Video Seeding
07/03/2014
Dijital Reklam Büyümeye Devam Ediyor
30/01/2014
GoClick Video Seeding
07/03/2014
Tümünü Göster

Multi-Channel ve Cross-Channel Marketing

MULTI-CHANNEL ve CROSS-CHANNEL MARKETING

Multi-Channel Pazarlama temel olarak reklamverenlerin hedef kitlelerine ulaşmak için birden çok kanal ve mecra kullanması anlamına geliyor. Bu anlamda hedef kitlenize daha rahat hissettiği bir alanda ulaşma imkânı artarak, onlara reklamı izlemeleri için bir seçme şansı tanınıyor. Günümüzde dijital ortamda bulunan temel kanallar aşağıdaki gibi:

  • Website Reklamları
  • Mobil Reklamlar
  • Video Reklamlar
  • Doğrudan Mail
  • Email Reklamları
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Arama Motoru Reklamcılığı 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Multi-Channel ve Cross-Channel yöntemiyle yapılan iletişimlerde müşteri satın alma oranları sadece bir mecrada yapılan satın almaların 3-4 katı seviyesinde. Sadece bu rakam bile çoklu kanal pazarlamasını önemli kılmaya yetiyor.

CROSS-CHANNEL MARKETING

Multi-Channel dünyasının bir parçası olarak kullanılan Cross-Channel ise (reklam kanalları arası işbirliği) aslında reklam yapılan farklı mecra/kanallar arasındaki ilişkiyi betimliyor. Bir TV dizisine koyulan belirli bir Twitter hashtag’i buna güzel bir örnek oluşturuyor. Bu sayede kullanıcılar reklam, ürün veya hizmet ile etkileşime geçebiliyorlar. Mashable’in yaptığı araştırmaya göre tüketicilerin %72’lik bölümü bu tarz bir iletişimi tercih ediyor.

HANGİ KANALLAR BİR ARADA İYİ DÖNÜŞ VERİYOR?

Bazı kanallar bir arada diğerlerinden daha iyi dönüşler veriyor tabiki. MediaPost’un geçtiğimiz günlerde yaptığı araştırma bu sorulara da ışık tutar nitelikte. 18-64 yaş arası için yapılan araştırmaya göre bu alanda en efektif eşleşmeler etki sırasına göre şu şekilde:

  • Bilgisayar / Mobil
  • TV / Mobil
  • Bilgisayar / TV
  • Radyo / Mobil
  • Bilgisayar / Radyo

Bunlar arasında Bilgisayar / Mobil ikilisi sabah 09.00 ile 17.00 arasında etkisini gösterirken, TV / Mobil ikilisi 17.00 ile 23.00 arasındaki dönemde etkili oluyor.

190214-2

MULTI-CHANNEL REKLAMCILIĞIN ARTILARI

Marka bilinirliği: Çoklu kanal pazarlamasının en büyük artısı, yönettiğiniz farklı kanallar sayesinde marka bilinirliğinizin çok daha hızlı bir şekilde yükselecek olması.

Seçme şansı: Potansiyel müşterilerinize marka ile kendini daha rahat hissettiği mecrada ulaşarak onlara seçme şansı tanıyın. Bu sayede marka ve hizmet algısını arttırın.

Raporlama ve Yeniden Hedefleme: Çoklu kanallar sayesinde markanızın hangi alanlarda daha iyi dönüşler aldığını anlayarak iletişim stratejinizi buna göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

Markalaşma: Bir markanın çoklu ortamlarda görünmesi müşteriler gözünde markanın ürün ve hizmetlerini daha kolay kabul etmesini sağlar.

GOCLICK DIGITAL NE YAPIYOR?

GoClick olarak video, mobil ve display (website) mecralarda spesifik ve gelişmiş teknolojiler kullanıyoruz. GoClick üzerinde Multi-Channel ve Cross-Channel pazarlama seçenekleri için internet sitemizi ve bizden haberler bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: http://www.wordstream.com/blog/ws/2013/10/15/multi-channel-marketing