Multi-Channel ve Cross-Channel Marketing
19/02/2014
Video reklam izlenmeleri artmaya devam ediyor
12/03/2014
Multi-Channel ve Cross-Channel Marketing
19/02/2014
Video reklam izlenmeleri artmaya devam ediyor
12/03/2014
Tümünü Göster

GoClick Video Seeding

BİRKAÇ SORUDA YOUTUBE VIDEO SEEDING

Video ve bu videonun farklı kanallar üzerinden “seed” edilmek suretiyle yayılması son dönemde oldukça tercih edilen bir reklam modeli haline geldi. Reklamverenler özellikle Youtube kanallarına yükledikleri, nispeten daha uzun videolarını genel internet trafiği üzerinde yayınlıyorlar. Bu sayede sosyal paylaşım entegrasyonları ile videonun viral yoldan yayılmasına da olanak tanınmış oluyor.

GOCLICK VIDEO SEEDING NASIL ÇALIŞIR?

GoClick Video Seeding Teknolojisi doğrudan Youtube entegrasyonuna sahip. Bu sayede Youtube kanalına yüklenmiş olan videoyu yerli ve yabancı mecralar üzerinden 300×250 alanlarda seed ediyor. Buradaki ilk amaç videonun izlenmesini sağlamak. Daha sonra video üzerindeki Facebook ve Twitter butonları ile sosyal ortamlarda viral olarak yayılmasına da katkıda bulunuyor. Sosyal Medya paylaşımlarının doğrudan raporlayabilen bu teknolojiye ek olarak bu paylaşımların optimizasyonları da yine bu teknoloji tarafından sağlanıyor.

GOCLICK VIDEO SEEDING’İN FARKI NE?

Aslında en önemli farkı doğrudan Youtube’a bağlı olması. Bunun sağladığı artı ise bu sayede satın alınan gösterim genel video izlenmesi değil “Youtube View” olarak geçiyor olması. Yani GoClick teknolojisi bu entegrasyon sayesinde Youtube’un “view” saymadığı video gösterimlerini ayrıca fiyatlandırmıyor. Bu sayede reklamverenler aslında Youtube dışından “Youtube View” satın alarak kampanya performanslarına katkıda bulunuyorlar.

YOUTUBE ÜZERİNDE İZLENMELERİN ARTMASININ FARKI NEDİR?

Youtube kanalı olan bir videonun izlenme sayısının artışı o videoyu Youtube üzerinde izlenme sırasında üst sıralara taşır. Bu sayede daha çok kişi videoya ayrıca bir reklam gösterimi olmaksızın ulaşma şansı bulur. Bunun asıl faydası da bu sayede organik video izlenmelerinin, viral paylaşımlar olmasa dahi sürekli artmasıdır. Bir yandan viral amaçlara ulaşırken diğer yandan servis veya hizmetin her geçen gün daha çok gerçek kişi tarafından izlenmesi sağlanır.

FİYATLANDIRMA NASIL?

Youtube video seeding kampanyaları için teklifler “Youtube View” üzerinden CPV olarak verilir. Genel video izlenmelerinin daha üstünde olmasına rağmen bu birim maliyetin bir “youtube izlenmesi” için verildiği unutulmamalıdır. Aynı CPV maliyeti genel video gösterimleri baz alınarak hesaplanırsa normal bir preroll yayınından çok daha uygun bir maliyete geldiği rahatlıkla görülebilir.