Mobil Rich Media’nın Gücü
05/09/2014
Mobil Reklamcılık Büyümeye Devam Ediyor
23/09/2014
Mobil Rich Media’nın Gücü
05/09/2014
Mobil Reklamcılık Büyümeye Devam Ediyor
23/09/2014
Tümünü Göster

Mobil Video İzlenmeleri Artıyor

MOBIL VIDEO İZLENMELERİ ARTIYOR

Dijital ortamda video izlenme gün geçtikçe artıyor. Ooyala firmasının yaptığı araştırmaya göre mobil cihazların tüketiciler tarafından fazlaca kullanılmasının, bu artışta önemli bir etkisi var.

180914-1

2014 yılının ilk çeyreğinde, dünya genelinde toplam dijital video izlenmelerin %21’lik kısmı mobil telefon veya tabletler üzerinden gerçekleşti. 2012 yılının aynı döneminde bu oranın %3.4, 2013 yılında %9 olduğunu düşünürsek, mobildeki artışın ne kadar etkili olduğunu daha iyi görebiliriz. Tabi 2012 yılından itibaren mobil video izleyici sayısının %532 oranında artması ve daha çok videonun mobilde izlenebilir olması da, mobil videonun pastadaki payını artmasına olanak sağladı.

Bu verinin en önemli özelliği, çoklu-ekran yayıncılığının artık ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkartıyor. Özellikle büyük firmalar, izleyicilere televizyonda reklamlarını gösterirken, mobil cihazlarda da aynı deneyimi paylaşmanın kârlı bir fırsat olduğunu fark etmeye başladılar.

Reklamverenlerin üzerinde durması gereken bir diğer konu ise hangi cihazlarda yayın yaptıkları konusu. Araştırmaya göre, video izlenmelerin %82’lik kısmı iOS – Apple cihazları üzerinden gerçekleşiyor. Geri kalanın neredeyse tümü Android cihazlarda meydana geliyor. Bu rakamların ilginç tarafı, sadece geçen seninin dördüncü çeyreğinde toplam 226 milyon Android cihaz piyasa sürüldü, oysa Apple bu rakamın sadece çeyreği kadar cihaz sattı.

Kaynak: Cnet 

GoClick Digital ile mobil ortamda video reklamlarınızı yayınlayabilir ve raporlayabilirsiniz. Mobil video reklamlarında, reklamverenlerin özellikle çekindiği – tüketicilerin internet kotlarını tüketme – sorununu ise GoClick teknolojisi sayesinde üstesinden gelmeniz mümkün. Teknolojimiz sayesinde, tüketici sadece WiFi kullanırken reklam videoların gösteriminisağlayabiliyoruz. Bu şekilde 3G kotalarında herhangi bir azalma olmuyor ve tüketiciler korunmuş oluyor.