Dijital Reklamcılığın Önemli Dörtlüsü
19/09/2016
GoClick Brand Safer
19/09/2016
Dijital Reklamcılığın Önemli Dörtlüsü
19/09/2016
GoClick Brand Safer
19/09/2016
Tümünü Göster

GoClick Mobil Hedefleme Seçenekleri

Mobil Reklam Dünyası’nda artık ilk çağlarında olan genel yayınlar neredeyse hiç yapılmıyor.Mobil cihazların verdiği imkanlar sayesinde bu hedefleme olanakları her geçen gün farklılaşıyor.

GoClick Mobil mecralarında hedefleme seçeneklerini biz 4 ana başlık altında kategorilendirme yaıyoruz.

1.GPS Tabanlı Hedefleme (Geo Fencing, Geo Audience)

Mobil cihazların unique ID’leri üzerinden GPS sinyalleri sayesinde hedeflenmesidir. Temel olarak Geo Fencing ve Geo Audience olarak iki temelde değerlendiriliyor.

Geo Fencing’de kişiler gerçek zamanlı olarak bulundukları mekanda yakalanıp reklam gösterimi yapılıyor.

Geo Audience ise GPS tabanlı olmak üzere daha farklı bir mantıkla “Retargeting” seçeneğini kullanıyor. Yani kişiler unique ID’leri üzerinden daha önce bulundukları mekanların sıklıklarına gore “Data Audience” olarak sınıflanıyor (Örn: Sinemaya sıkça gidenler, havalimanlarında bulunanlar gibi).

020816-1

2.SDK Tabanlı Hedeflemeler

Belirli sitelere yerleştirilen SDK yazılımları sayesinde mobil cihazların ortam koşulları hedeflenir. Örnek olarak cihazın bulunduğu lokasyondaki ortam sıcaklığı, cihazın şarj durumu, belirli bir aplikasyonun hedeflenmesi veya smart TV sahipleri gibi.

020816-2

3.Cross-Device Hedefleme

Tabir olarak piyasada farklı kullanımlar olsa da Cross-Device birleşik kelimesini hedefleme alanında başka bir platform üzerindeki datanın eşlenmesi olarak kullanıyoruz. Örneğin web tarafında hedefleyebildiğiniz Öğretmenler, Teknoloji Meraklıları, Seyahat Severler gibi temel data gruplarını mobil cihazları üzerinden eşleme yparak hedeflemeniz mümkün.

4.Kategori ve Demografi Tabanlı Hedefleme

Mobil dünyada ilk günden beri en yaygın kullanımı olan bu hedefleme seçeneğinde Spor, Haber, Teknoloji gibi farklı kategorilere ait siteler hedeflenebiliyor. Ek olarak yaş, cinsiyet gibi demografi bazlı datalarda ilk günlerden beri mobil dünya hedefleme seçeneklerinden birisi.