Video Reklamcılığı Üzerine Bilgiler
19/09/2016
GoClick Mobil Hedefleme Seçenekleri
19/09/2016
Video Reklamcılığı Üzerine Bilgiler
19/09/2016
GoClick Mobil Hedefleme Seçenekleri
19/09/2016
Tümünü Göster

Dijital Reklamcılığın Önemli Dörtlüsü

Dijital reklamcılık çok hızlı değişen bir mecra. Bu bağlamda reklamverenler ve markalar için önemli sorular var; potansiyel müşterilerim nerede? Hangi içeriği izliyor? Onlara nasıl ulaşırım? Cevaplar için dijital reklamcılığın şeklini değiştiren 4 trend’e göz atmak gerekiyor.

1) Mobil Video Reklamcılığı
Mobil video reklamcılığı çok hızlı büyüyor. 2012’nin 3. Çeyreği ile 2014’ün 3. Çeyreği arasındakibüyüme %400. Şu sıralar ise Ooyola Global Video Index’e gore tüm dijital video tüketiminin%30’unu temsil ediyor. 4G / 4.5G’nin hayatımıza girmesiyle hızını arttıracak gibi gözüküyor. iPhone, Samsung, LG gibi cihaz üreticileri de ekranlarını daha iyi deneyim için büyütmeye çoktan başladılar.

270516-1

Mobil kullanıcılar çok değerli. Çünkü eve dönüş sırasında otobüste, servislerinde evlerine dönerken bakıyorlar. TV’de reklam arasında telefonlarına yöneliyorlar. Radyo reklamları başladığında kanalı değiştiriyorlar. Ancak mobil cihazları ile ilgilendikleri sırada hiç bir şey dikkatlerini dağıtamıyor. Tüm bu açılardan mobil reklamcılık ve mobil video markalara kullanıcıyla baş başa kalma olanağı sağlıyor.

2) Native Reklamlar
Native reklamlar da artık dijital reklamın önemli bir kolu. Çok yakın bir gelecekte ise vazgeçilmezlerden biri olacak gibi gözüküyor. 2018 yılında beklenti, native yatırımların 8.8 milyar USD olacağı yönünde. EMarketer’ın araştırmasına gore kullanıcılar bu reklam modeli ile daha çok “engage”oluyor.

3) Viewability
Markalar artık reklam bütçelerini görünmeyen alanlarda harcamak istemiyor. Bugüne kadar yaklaşık 12 milyar USD kayıptan sorumlu tutulan görünmeyen gösterimler önümüzdeki dönemde azalacak gibi gözüküyor. Sadece “Viewable” gösterimlerin planlaması sayesinde reklamverenler artık bu gereksiz ayrıntıdan kurtulabiliyor.

270516-2

IAB web standartlarına gore banner alanının %50’sinin en az 1 saniye boyunca ekranda görünür olması gerekiyor. Reklamverenler de bu gerekliliği karşılamayan gösterimler için para ödemiyorlar.
4) Davranışsal Hedefleme
Potansiyel müşterileri bulmak için “herkese” gitmek doğru bir strateji olmaktan çıktı. Ürüne ilgi gösteren ve/veya göstermesi muhtemel olan kişilerin online davranışları takip edilerek sınıflandırması dijital dünyada “Behavorial Targeting” ismiyle biliniyor ya da bizim tabirimizle “Davranışsal Hedefleme”. Reklamverenler bugüne kadar ürünleriyle ilgili site içeriği hedefliyordu ve bu alışkanlık halen devam ediyor. Ancak davranış hedeflemesi bunu bir adım öteye götürerek doğrudan potansiyel kişilere gidiyor.

Bu sayede hem bütçe avantajı yaratılıyor hem de ilgili site içeriği dışında da kullanıcıları yakalamak mümkün oluyor. Her ne kadar ilgi alanı olan sitelere grime alışkanlıkları devam etse de herkesin her yerde olduğu bir ortamda davranışsal hedefleme daha doğru bir strateji olarak görülüyor.

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/242393