Yapay Zeka ve Ad Fraud Savaşı
09/01/2019
Programatik Dünyada Lokasyon Datası
01/04/2019
Yapay Zeka ve Ad Fraud Savaşı
09/01/2019
Programatik Dünyada Lokasyon Datası
01/04/2019

2019 yılının başlaması ile birlikte markalar, müşterileri ile iletişime geçebilecek yeni yollar ve yöntemlerin arayışına girdi. Dijital pazarlama bu yıl da hızlı bir şekilde büyümeye devam edecek ve markaların fokuslanacağı en önemli pazarlama birimi olacak. 

Buna bağlı olarak 2019 yılında sıkça duyacağımız bazı önemli başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz.

Lokasyon Bazlı Hedefleme Artacak

İşletmeler bir süredir Geo-Pazarlamayı kendi stratejilerine dahil ediyorlar. Buna bağlı olarak bu hedeflemede daha kesin ve doğru sonuçlara duyulan ihtiyaç Geo-Fencing gibi nokta atışı teknolojilerin kullanımına yol açtı. Bu teknoloji ile birlikte markalar, rakiplerinin müşterilerini kendilerine çekmek veya kendileri için daha fazla farkındalık yaratmanın avantajını kullanıyor. 

Örneğin, markalar reklam kampanyalarını bir rakip mağazasının civarında yayınlanacak şekildeoluşturabiliyor. Bir müşteri hedeflenen bu alana her girdiğinde, markanın bir reklamı sunulabiliyor. İşte bu hedeflenmiş yayınlarmarka bilinirliği yaratma ve arttırma için çok iyi bir yöntem oluyor.

Sosyal Medya – Sosyal Dinleme

İşletmeler artık sosyal medya yayınlarını tek yönlü olarak görmemelidir.

“Sosyal dinleme”yi etkili kullanmak ve rakipler ile ilgili konuşmalara dikkat etmek, işletmelerin hedef kitleleri için ne tür içeriklerin daha iyi performans gösterdiğini öğrenmelerine yardımcı olacak. Şirketlerin müşterileri ile daha kişisel bir ilişki geliştirmekiçin atabilecekleri ilave adımlar şu şekilde sıralanabilir: 

• Tüketici sorularını cevaplama

• İlgi çekici bir konu oluşturma ve paylaşma

• 24-48 saat içinde taleplere yanıt verme

Videolar SEO için Optimize Edilecek

SEO, işletme sahiplerinin kullanıcı davranışını anlamalarına yardımcı olur. Arama motorları, kullanıcı dostu ve ilgi çekici sitelerin kullanıcılara gösterilmesini sağlamak için sürekli olarak güncellenmekte olduğundan, işletmelerin sıralamalarını korumak için değişen algoritmalara uyum sağlamaları gerekir.

Araştırmaya göre, “Videolar, direkt link ve metinlerden toplam 1.200% daha fazla paylaşılıyor.” Videolar kullanıcılar için oldukça ilgi çekici oluyor ve marka ile kullanıcı arasında bir bağ oluşmasında da çok etkili ürünler. 

Bu yıl, işletmelerin SEO sıralamasını iyileştirmek için video içeriğini optimize etmeye daha fazla odaklanacaklar gibi duruyor. Burada en önemli detaylar; 

• Video başlığı

• Tanım

• Video URL

Videolar için anahtar kelimeler, sektöre bağlı olarak değişecektir. Videonuzun başlığını bir soru yapmak veya izleyicilerin arama eğiliminde olduğu bir sorunun cevabını yapmak isteyebilirsiniz. Google’ın videonun ne içerdiğini ve sıraladığını okuyabilmesi için video komut dosyasına anahtar kelimeler ekleyin. Video içeriğini zamanında, alakalı ve ilgi çekici olacak şekilde optimize edin.

Yazının devamı için: Forbes