Programatik Dünyada Lokasyon Datası
01/04/2019
Bid Shading Nedir?
14/05/2019
Programatik Dünyada Lokasyon Datası
01/04/2019
Bid Shading Nedir?
14/05/2019

Mozilla’nın kurucusu Brendan Eich tarafından oluşturulan tarayıcı Bravereklam engelleyicileriyle birlikte kurulu gelen bir tarayıcı. Bu tarayıcı, reklam dünyasına yeni bir anlayış getirmeyi planlıyor. Yapmak istediği şey, yayıncılar, reklamverenler ve kullanıcılararasındaki ilişkiyi kendi reklam platformunda yeniden düzenlemek istiyor.

ABD, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere’deki MacOS, Windows ve Linux için masaüstü tarayıcısında kullanıma başlayan Brave Ads, önümüzdeki aylarda iOS ve Android uygulamalarına ve diğer pazarlara da yayılacak.

Brave’in ürün sorumlusu David Temkin’in Salı günü yaptığı röportajda “İçerikten para kazanma sistemini tamamen yenilemek istiyoruz” diyor. Mevcut dijital reklam dünyası, sayısız takip kodları ile tıkanmış ağır, yavaş yüklenen sayfalardan oluştuğunu söylüyor.

Brave Ads neye benziyor?

Reklamlar tarayıcı tarafından yayınlanıyor ve ekran köşesinde bildirim olarak görünüyor. Kullanıcılar reklamlardan birini tıkladığında, markanın landing page’ine yönlendiriliyor.

Reklam modeli ve gelir yapısı nedir?

Brave Ads reklamları, yalnızca reklamları görmeyi kabul eden kullanıcılara sunulacak şekilde çalışıyor. Kullanıcılar reklamları görüntülediğinde, blockchain tabanlı bir sistem olan Temel Dikkat Simgesi (BAT) ‘ne dahil oluyor. Brave tarayıcı, kullanıcıların gezinme ve davranışlarını anonim olarak izler – verileri yalnızca yerel olarak tutar ve yayıncılara, reklamverenlere veya herhangi bir üçüncü kişiye iletmez.

Brave Ads’e dahil olan kullanıcılar, reklam gelirlerinin yüzde 70’ini “dikkatlerinin karşılığı olarak” alırlar. Varsayılan olarak, kullanıcıların sitelerinde geçirdikleri süre ile orantılı olarak yayıncılara ‘token’lar dağıtılır. Kullanıcılar ayrıca, isterlerse gelirlerini, desteklemek istedikleri belirli yayıncılara bağışlamayı da seçebilirler. Benzer şekilde, yayıncılar kullanıcıları, içerikleri ile meşgul olmaları veya premium içerik ile ödüllendirmek adına kazandıkları ‘token’ları kullanabilirler.

Yazının devamı için: MarketingLand