360 Immersive Ads
19/09/2016
Google ve YouTube Harcamalarına Fren
22/03/2017
360 Immersive Ads
19/09/2016
Google ve YouTube Harcamalarına Fren
22/03/2017
Tümünü Göster

Ad Block Kullanıcıları Bundan Vazgeçebilir

Kullanıcıların Ad-Block kullanmasının ardında malum nedenler yatıyor. Otomatik başlayansesli videolar, sayfanın açılmasını geciktiren reklam uygulamaları ve bir daha belirtmekte fayda var, otomatik başlayan sesli videolar…

Bununla birlikte, ad block kullanan kullanıcıların 3’te 2’si, bu programları kullanmama yönünde eğilim gösterebileceği ortaya çıktı. Yeter ki sektör, bahsedilen bu rahatsız edici reklam yöntemlerinden vazgeçecek adımlar atsın.

Bununla ilgili bir çalışma IAB tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bu kapsamlı raporda kullanıcıların, ad blockerları kaldırmaları için hangi yöntemlerin en etkili yöntemler olduğu sıralanmış;

  • Site içeriğinin, Ad Block kullanan ziyaretçilere kapatılması ve bunu belirten bir mesajın olması.
  • Reklamların otomatik ve sesli olarak başlamaması
  • Reklamların içeriğe ulaşımı engellememesi
  • Zararlı yazılımlara karşı ziyaretçilerin korunması
  • Reklamların sayfa yükleme hızına etki etmemesi

111114-1
IAB tarafından hazırlanan bu rapora göre ziyaretçileri en çok rahatsız eden nokta, reklamlarıniçeriğe ulaşımını geciktirmesi ya da engellemesi. En çok rahatsız eden ikinci kullanım ise kısa video içeriklerin önünde izlenmesi zorunlu tutulan uzun video reklamlar. Üçüncü olarak ise içeriği kaydırdıkça ziyaretçiyi takip eden reklam modelleri geliyor.

Yine rapora göre ad block kullanımı en çok 18-34 yaş erkek grubu tarafından masaüstü bilgisayarlarda kullanılıyor. Fakat yine aynı bu grup, gerekli şartlar yerine gelirse ad block kullanımını kaldırabileceğini söylüyor.

IAB’de Teknoloji ve Operasyon Bölümü Başkan Yardımıcısı Alanna Gombert – “Yayıncılar, reklamverenler ve ajansların tümü bu araştırmadan fayda sağlayacak.” diyor ve devam ediyor – “Bu rapordaki verileri dikkate alarak, daha hafif ve rahatsız etmeyen reklam tasarımları kullanılmaya başlanacak. Özellikle ziyaretçileri en çok rahatsız eden konu, reklamların içeriğe ulaşmasının engellemesi konusu ise başlı başına üzerinde önemle durulması gereken bir nokta.”

Bu arada, ad block yüklemeyi düşünen kullanıcıların büyük bir bölümü, kendini virüs ve zararlı yazılımlardan korumak için yüklemek istediğini de söylüyor. Ancak kullananların çoğu, kullanım nedeni olarak herhangi bir kesintiye uğramadan siteyi ve sayfaları gezmek için kullandığını belirtiyor.

En ilginç sonuç ise kullanıcıların %40’ı ad block kullandığını düşünüyorken aslında sadece%26’sının gerçekten kullanıyor oluşu. Bir çok kullanıcı, mevcut pop-up engelleyici ve güvenlik programların ad blocker yerine geçtiğini sanıyor.

Son olarak ise masaüstü bilgisayarlarında ad block kullanan kullanıcılar, %25’lik bir oranda olsa da, mobilde ad block kullananlar %15 civarında kalıyor.

Kaynak: AdAge