GoClick Display Data Hedefleme
15/08/2013
Dijital Reklam Pastasında Mobil, Kendi Payını Arttırıyor.
02/09/2013
GoClick Display Data Hedefleme
15/08/2013
Dijital Reklam Pastasında Mobil, Kendi Payını Arttırıyor.
02/09/2013
Tümünü Göster

Dijital Video, TV bütçelerine göz dikti.

Dijital Video, TV bütçelerine göz dikti.

Dijital video ile TV reklamlarını beraber planlama ve satın alma, oldukça ilgi görmeye başladı.

Video, dijital reklam pazarında en hızlı büyüyen dijital reklam formatı olarak yerini aldı. eMarketer’a göre Amerikan dijital video pastası bu sene %41.4, gelecek sene ise %40 büyüyecek. Bu büyüme ile pastanın büyüklüğü $5.7 milyar’a ulaşacak.

IAB’nin araştırmalarına göre, dijital video kampanyalarına aktarılan para çoğunlukla televizyon bütçelerinden geliyor. Üst düzey satış depratmanı yöneticilerinin %70’i, gelecek sene televizyon bütçelerinden dijital videoya aktarmayı düşünüyor.

AOL firmasının bir alt kuruluşu olan Be On şirketinin 2013 Nisan ayında yaptığı bir araştırma gösteriyor ki, pazarlamacıların %73’ü gelecek sene pre-roll reklamlara harcadığı parayı arttıracak. Pre-roll formatını, %53 ile sosyal video reklamları izliyor.

220813-1

Bütçelerin dijital videoya kayması tabi ki televizyonu geride bırakmak anlamına gelmiyor. Özellikle her iki mecranın kullanıldığı cross-platform kampanyaları şu ara reklamcıları oldukça heyecanlandırıyor.

IAB’ye göre, daha önce cross-platform kampanyası yapmış olan reklamcıların üçte ikisi sonuçlardan oldukça memnun ve tekrar TV – Dijital ortak kampanyalar yapmak için bütçe ayırmaya hazırlar.

Kaynak: eMarketer
http://www.emarketer.com/Article/Digital-Video-Takes-TV-Dollars/1010146