GoClick Instagram Interstitial
14/01/2016
Mobil Rich Media
19/09/2016
GoClick Instagram Interstitial
14/01/2016
Mobil Rich Media
19/09/2016
Tümünü Göster

Ad-Block Kullanımı 200m Kullanıcıya Ulasti

AD BLOCK KULLANIMI 200M KULLANICIYA ULAŞTI

PageFair ve Adobe şirketlerinin yaptığı son araştırmaya gÖre reklam engelleme yazılımlarını kullanan kişiler global düzeyde 200 milyon’a yaklaştı. AdBlocker olarak adlandırılan bu yazılımlar mobil veya web uzerinde web sitelerinde, sosyal medya uygulamalarında ve arama motoru sonuçlarında gösterilen reklamları blokluyor. Bu sayede kullanıcılar sadece web içeriğini görüyorlar.

Haziran 2015 yılında sadece ABD’de 45m olan adblocker kullanıcıları, bir önceki yıla gore %50’lik bir artış hızına ulaşmıştı. Buna benzer bir artış 2016 için de öngörülüyor.

Business Insider raporunda Apple’ın en yeni AdBlocker yazılımı incelenmiş. Ayrıntılara şuradan bakılabilir.

(http://www.businessinsider.com/ad-blocking-software-has-200-million-users-2015-8)

Rapordan Bazı Önemli Başlıklar:

* AdBlocker’lar dijital medya reklam dünyası için büyük bir tehlike olarak görülüyor.Buna gÖre şayet mobil reklam engelleme sayısı web seviyesine ulaşırsa, ABD’deki reklam şirketleri 2016 içinde 9.7 milyar USD kayıp yaşayabilir.
* AdBlock yazılımlarını kullananlar demografik ve site içeriği açısından farklılık gösteriyor. Örneğin oyun sitelerini sık kullanan kullanıcılar haber sitelerini kullananlara gÖre çok daha fazla AdBlocker kullanım oranına sahipler.
* AdBlock kullanımı 2016’da Apple’ın yeni web/mobil işletim sistemi sayesinde daha yüksek bir artış sergileyebilir.
* Bir çok örnekte kullanıcılar sıkça kullanılan AdServer’lardan gelen reklamları blokluyor. Bu reklamlar arama motoru, sosyal medya ve web sitesi uzerinde aktifler.

ad-block

Kaynak: Business Insider